CDA wil dat plan Blijdenstede in Ruinerwold terug naar de tekentafel gaat

Het plan Blijdenstede aan Dijkhuizen houdt de gemoederen nog steeds bezig. Eigen foto

Voor het plan Blijdenstede aan Dijkhuizen in Ruinerwold nadert het uur U. Komende donderdag wordt dit project behandeld in de gemeenteraad. Volgens Jeene Keizer, fractielid van het CDA de Wolden, wordt dit een belangrijke avond die bepalend is voor de toekomst. Het dossier moet volgens hem niet belanden bij de Raad van State. Dan zijn er in zijn ogen alleen verliezers.

Na de PvdA laat ook het CDA kritisch van zich horen, wat deze fractie betreft is Blijdenstede okay, maar niet op deze schaal. „Terug naar de tekentafel”, wat Keizer betreft. „Ruinerwold is erbij gebaat dat inwoners serieus worden genomen en er nagedacht wordt over wat wél kan. Want dit project moet op een Ruunerwoldse manier tot stand komen: met en door inwoners. Immers, er is finaal voorbij gegaan aan de wensen van de inwoners. Dus terug naar de tekentafel en een oplossing bedenken die past. Dat is mijn dringende advies.”

Informele bijeenkomst

Om die reden organiseerde de CDA fractie op donderdag 30 december een informele bijeenkomst met diverse belanghebbenden. Daaronder alle collega-gemeenteraadsleden uit Ruinerwold, Ondernemend Ruinerwold en Dorpsbelangen. „Voor deze bijeenkomst hebben wij zelfs Pieter Brink, architect bij B+O Meppel, gevraagd met ons mee te denken. Hij wilde hier graag aan deelnemen omdat hij als echte Ruinerwolder niet op een lijdzame manier wil toekijken hoe zo’n kolossaal pand bepalend gaat worden voor het aangezicht van Dijkhuizen. Zijn woorden waren: ‘Omdat ik niet meer in Ruinerwold woon, kan ik het gebouw op de terugweg naar Dwingeloo mijden. Die optie hebben Ruinerwolders niet’, zo sprak de architect”, vertelt Keizer.

Beslissers

Het doel van deze bijeenkomst was volgens de CDA’er helder: „We zoeken oplossingen passend bij de belangen van onze inwoners en het dorpsgezicht en hopen daarmee de beslissers in beweging te zetten om terug te gaan naar de tekentafel. Zo kan een wooncomplex worden ontwikkeld waarin onze inwoners zijn meegenomen.”

De informele bijeenkomst leidde uiteindelijk niet tot het resultaat dat het CDA voor ogen stond. „Daarmee is Blijdenstede onderwerp van gesprek in de raadsvergadering van 27 januari. Daar zullen we vanuit het CDA opnieuw kritische vragen stellen over project Blijdenstede en blijven pleiten om terug te gaan naar de tekentafel.”

Een handtekeningenactie van tegenstanders van het plan leverde ruim 400 ondertekenaars op.

Nieuws

menu