Camping De Vossenburcht in IJhorst wil uitbreiden met twee boomhutten

Camping De Vossenburcht in IJhorst heeft sinds 2017 een boomhut met alles erop en eraan. Vakantievieren op grote hoogte. Recreatieondernemer Alex Dekker wil er nog twee realiseren, want het bouwwerk is 46 weken per jaar volgeboekt.

De eerste hut op de camping dateert uit 2017.

De eerste hut op de camping dateert uit 2017. Foot: Streekredactie

Dekker bouwt niet zomaar boomhutten. Meters boven de grond biedt het onderkomen, gemaakt met hout uit het Vechtdal en gemaakt voor vijf gasten, een prachtig uitzicht over het recreatiebedrijf en het aanpalende Reestdal. Op een zwevend terras kijk je uit over de omgeving. Er zit een keuken in en een badkamer. De Vossenburcht sluit aan bij de zogeheten Riverflight in Overijssel: van boomhut naar boomhut op meerdere recreatieparken in de provincie.

Meerdere boomhutten

In Rijssen staat op recreatiebedrijf Mölke ook een tree cabin . Deze kijkt uit over de Regge. Op camping de Koekselbelt in Ommen is een exemplaar te vinden met uitzicht over de Vecht en in IJhorst kijkt het ooievaarsnest, zoals de hut op hoogte heet, uit over de Reest. Er komen steeds meer boomhutten in Overijssel. „Mensen vinden het prachtig en voor de kinderen is het een fantastische vakantiebeleving.”

Ondernemer Alex Dekker is bezig met een totaalplan voor zijn bedrijf. Naast de boomhutten, hoort er ook een speelkuil bij én de twee paintballbanen achter zijn bedrijf. De gemeente Staphorst stak daar voorlopig een stokje voor.