Jelly's Hoeve in Havelte kan verder met kwaliteitsslag

Blij zijn Roger en Ellen Vermeire met de toegekende provinciale subsidie. Met de 45.000 euro die symbolisch is overhandigd, kunnen de eigenaren van de Havelter camping Jelly’s Hoeve hun park verder ontwikkelen naar de top binnen hun segment.

Ellen en Roger Vermeire van Jelly's Hoeve krijgen subsidie.

Ellen en Roger Vermeire van Jelly's Hoeve krijgen subsidie. Foto: Gerrit Boer

Jelly’s Hoeve is een kleine, groene camping aan de rand van Havelte, waar rust, natuur en gastvrijheid centraal staan. Bijzonder is dat de camping aan de Raadhuislaan is bedoeld voor mensen die zonder kinderen op vakantie gaan. Alleen volwassenen mogen er dus overnachten.

Jelly’s Hoeve heeft meegedaan met het Recreatie Excellentie Programma (REX) waarmee Vitale Vakantieparken de kopgroep excellente parken in Drenthe wil vergroten. Het idee is dat dit soort parken bijdragen aan de positionering van Drenthe als Oer-Provincie en als kwalitatief hoogwaardige en verrassende vakantiebestemming. Met de goedkeuring van het projectplan, is camping Jelly’s Hoeve het tweede Drentse park dat een subsidie heeft aangevraagd,

Thema’s

Om hun bedrijf verder te ontwikkelen hebben Roger en Ellen Vermeire dus een parkprojectplan geschreven met als voorname thema’s duurzaamheid, innovatie en kwaliteitsverbetering. De ondernemers zijn enorm blij met de bijdrage vanuit Vitale Vakantieparken Drenthe. Sinds zij eigenaar zijn geworden van Jelly’s Hoeve in 2016, zijn Roger en Ellen al bezig met het verder optimaliseren en verduurzamen van het park.

„Dankzij de deelname aan en subsidie van Vitale Vakantieparken kunnen wij ons toekomstplan kwalitatief beter en sneller uitvoeren. Zo worden bijvoorbeeld de zes top-plekken die wij willen aanleggen geïntegreerd in het naastgelegen Uffelter Binnenveld. Bovendien worden deze extra ruime plekken duurzaam gebouwd en krijgen ze een eigen natuurterras met aansluitingen op water en elektra”, zo vertelt Roger.

Zonne-energie

Naast de top-plekken hebben de twee nog andere plannen. Het kampeerterrein moet heringericht worden met inheemse soorten bomen en planten die beter zijn opgewassen tegen de huidige klimaatinvloeden. Ook in de logementen wordt een verdere kwaliteits- en duurzaamheidsslag gemaakt. Ellen en Roger gaan verder aan de slag met de warmwatervoorziening waar zonkracht voor gebruik gaat worden. „Dit geldt ook voor al het recreatieve vervoer”, zo zegt Roger die door Ellen wordt aangevuld: „En met gebruik van zonne-energie kunnen we in de toekomst de elektrische fietsen van onze gasten en de elektrische terreinwagen die we gebruiken voor de Jelly’s Green Tours excursie, volledig opladen.”

Kwaliteitsverbeteringen

Wethouder Jelle de Haas overhandigde symbolisch de cheque. Volgens hem draagt het blijven ontwikkelen van recreatieondernemingen als Jelly’s Hoeve bij aan de toeristische kwaliteit in Westerveld. In die gemeente wordt al sinds 2018 gewerkt aan het project Vitale Vakantieparken om de kwaliteit van vakantieparken en de toeristische meerwaarde in de regio te versterken. „Dan hebben we het over het stimuleren, vitaliseren en optimaliseren van parken, die zorgen voor een aantrekkelijke toeristische infrastructuur. We zijn dan ook blij dat Jelly’s Hoeve continu werkt aan kwaliteitsverbeteringen en dat zij met de subsidie een extra stap kunnen zetten.”