Camping Oosterd hoogtepunt bij mini-Zomerfeest in Oosteinde, alle ogen alweer gericht op feestweekend in september

Alle kinderen gezamenlijk rond het kampvuur op camping Oosterd.

Alle kinderen gezamenlijk rond het kampvuur op camping Oosterd. Foto: BVO

De Buurtvereniging Oosteinde kijkt tevreden terug op het mini-Zomerfeest van afgelopen weekend. Tevens wordt vooruit gekeken, want eind september wordt het 70-jarig jubileum gevierd met een driedaags muzikaal tentfeest.

Een van de hoogtepunten was voor de jeugd het overnachten op camping Oosterd. Er sliepen 28 kinderen van vrijdag op zaterdag. Het was vrijdagmiddag rond vier uur een komen en gaan van kinderen met tenten. De één had een kar achter de fiets met alle kampeerspullen, de ander boodschappentassen aan de fiets, nog een ander begon met de buitentent op te zetten en kwam er daarna achter dat de binnentent eerst moest. Nog een ander kind had opa ingeschakeld, die met een aanhanger bedden kwam brengen.

Allemaal koepeltentjes

En zo hielp iedereen elkaar, typisch Oosteinde. De tentjes, toevallig allemaal koepeltentjes, waren allemaal in een rondje gezet met de opening naar ‘De Brink’, zoals het centrale deel werd genoemd. Het werd een gezellige vuurplaats, de plek voor sterke verhalen, weerwolvenspel en muziek.

BVO trakteerde op lokaal eten: pizza slices van Anne Westenbrink van A&A food, de nieuwe eigenaar van café Oosteinde. Natuurlijk was er ijs van De Drentse Koe. De ijscocar kwam voor het eerst na corona weer van stal voor heerlijk boerderij-ijs.

Na het spelen op stormbaan, voetballen, pionnenroof, levend stratego was er tijd voor muziek. Bij het kampvuurtje speelde (professioneel) gitarist Ben Holtrop, de vader van een kind van school, een andere buurtgenoot zorgde voor gezelligheid aan het kampvuur. ‘s Ochtends was er ontbijt met gebakken eieren en daarna konden de tenten weer afgebroken worden.

Het feestweekend startte vrijdagochtend met spelletjes voor de basisschool-jeugd. Zaterdagavond was er voor de oudere jeugd een bubblevoetbal toernooi. Tenslotte was er op zondagmiddag een online bingo voor alle leden.

Muzikaal tentfeest

Het vierde weekend van september (24, 25 en 26 september) wil BVO een muzikaal tentfeest houden ter ere van het 70-jarig jubileum. BVO is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. Vast staat dat dit niet een zomerfeest gaat worden zoals men dat gewend is. „Op dit moment hebben heeft twee feestbands vastgelegd, Starstruck voor de vrijdagavond en Pappa di Grazzi op zaterdagavond. Dat weer eens ouderwets dansen en feesten op de dansvloer in Oosteinde, iets wat we al ruim een jaar hebben moeten missen”, blikt de organisatie hoopvol vooruit.