CdK krijgt in Linde eerste exemplaar van ‘De vaalrode vlieger’, nieuwste roman Jan Veenstra

Jan Veenstra uit Linde schreef een nieuwe roman: de Vaalrode Vlieger. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Commissaris van de Koning in Drenthe Jetta Klijnsma neemt zondag 12 maart in Theaterschuur Linde het eerste exemplaar in ontvangst van de nieuwe roman van schrijver Jan Veenstra.

De overhandiging is een programma-onderdeel van het muzisch café ‘Zondags goed’, waaraan ook meewerken zangeres Lara Boode en gitarist Gijs Kos, dichter Ton Peters, Roelinda Alkema (accordeon) en Reinier Havinga (viool), schrijver Bill Mensema en gastvrouw Marga Kool

Het programma begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) en de toegang is gratis. Wel graag van te voren reserveren met een mail naar: info@theaterschuurlinde.nl . Theaterschuur Linde, Linderweg 4, 7925 PB te Linde.

Nooit teruggeschreven

Een vuur, een tuin, een nacht, een dorp in Drenthe. Han zit bij de vlammen. Alleen. Een nachtlang legt hij aan een geëmigreerd vakantievriendje van vroeger uit, waarom hij nooit heeft teruggeschreven, hem nooit is komen opzoeken, zelfs niet is vertrokken uit zijn dorp. Anna kwam er tussen! Ooit speelden de jongens op het strand met een vlieger. Het werd een zomer die in Han z’n hoofd kroop en een leven lang bleef nazinderen. Die zomer en de jaren met Anna. Dat is zijn verhaal. In de roman – elk uur van de nacht is een hoofdstuk - ontspint zich een geschiedenis over rouw, obsessie, gebondenheid en weemoed.

Meewerken voorman

Al jaren is Jan Veenstra (1951) als schrijver en als ‘meewerkend voorman’ van Theaterschuur Linde een vaste waarde in cultureel Drenthe. Hij schreef romans, verhalen en theaterstukken (onder meer de locatieproductie Mina Koes in 2022). Van hem verschenen eerder onder meer de romans ‘De zomer van ’59’ en ‘Hereweg’, de novelle ‘De secondant’ en – samen met Marga Kool - de columnbundel ‘Het heen en weer’ (met hun columns uit DvhN).

Nieuws

menu