Coalitiepartijen Westerveld presenteren akkoord. 'De schop moet de grond in'

Duizend nieuwe woningen voor 2030. Dat is de ambitie van het nieuwe college van de gemeente Westerveld. In de komende collegeperiode moet de planvorming hiervoor klaar zijn en uiterlijk in 2024 wordt gestart met de bouw van de eerste tweehonderd woningen. Of zoals Geke Kiers, fractievoorzitter van Duurzaam Sterk Westerveld, het verwoordde: „de schop moet de grond in.”

De kandidaat-wethouders van de gemeente Westerveld. Van links naar rechts: Henk Doeven, Roel Vedder en Jacob Boonstra.

De kandidaat-wethouders van de gemeente Westerveld. Van links naar rechts: Henk Doeven, Roel Vedder en Jacob Boonstra. Foto: Mediahuis Noord

Woningbouw is de komende jaren een speerpunt in de gemeente Westerveld. Het coalitieakkoord, dat dinsdag gepresenteerd werd, heet niet voor niets ‘Bouw met ons mee’. In de raadszaal lichtten de fractievoorzitters Geke Kiers (Duurzaam Sterk Westerveld), Renate Masselink (VVD) en Gerjo Ballast (CDA) het akkoord toe. De coalitiepartners denken dat er een daadkrachtig college staat dat spijkers met koppen gaat slaan op de gebieden woningbouw, duurzaamheid en andere maatschappelijke ontwikkelingen. Dit college bestaat uit Henk Doeven uit Wapserveen, nu al wethouder van Duurzaam Sterk Westerveld en de nieuwkomers Roel Vedder (VVD) uit Meppel en Jacob Boonstra (CDA) uit Haren.

Nieuws

menu