College van De Wolden wil CH De Wolden komende vier jaar weer financieel steunen

Jur Vrieling ontvangt in juli 2022 van burgemeester Inge Nieuwenhuizen van de gemeente De Wolden een fraai beeld van een paard.

Jur Vrieling ontvangt in juli 2022 van burgemeester Inge Nieuwenhuizen van de gemeente De Wolden een fraai beeld van een paard. Foto: CH De Wolden / Fred Lubbers

CH De Wolden kan, als het aan burgemeester en wethouders van de gemeente De Wolden ligt, de komende vier jaar weer rekenen op een bedrag van in totaal 50.000 euro. Dit bedrag kreeg het evenement ook al tussen 2019 en 2023.

Het college wil graag de huidige prestatieovereenkomst graag verlengen omdat de economische spin-off van het paardenevenement een veelvoud is van het subsidiebedrag. Daarbij maakt het evenement door de gemeentelijke steun ook kans op provinciaal geld. ‘Het hoog aangeschreven internationaal concours geeft gemeente De Wolden een aparte status en door deze prestatieovereenkomst is de naam van de gemeente verbonden aan het concours’, aldus het college.

Het bedrag was nog niet opgenomen in de begroting en wordt nu meegenomen in de kadernota, waar de gemeenteraad later dit jaar over spreekt.