Consulent voeding en beweging Christien opent praktijk in Havelte

Christien Pit uit Havelte heeft recent haar eigen praktijkruimte geopend. Aangeleverde foto

Medio vorig jaar heeft Christien Pit het diploma tot gewichtsconsulent behaald. Daarmee heeft zij zich kunnen aansluiten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Recent is de deur geopend van haar eigen praktijk in Havelte.

De nadruk ligt op het verbeteren van het voedingspatroon en het bereiken van een gezond gewicht zonder dure afslankmiddelen en op het beantwoorden van voedingsvraagstukken. De begeleiding wordt veelal gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Persoonlijk advies

„In de praktijk begeleid ik mensen met over- en ondergewicht naar een beter voedingspatroon en een gezond gewicht”, zegt Christien. „Een goed afslankadvies haal je niet uit een boekje, het is altijd een persoonlijk verhaal.”

Christien legt uit dat zij onder andere werkt met een analyse van de huidige eetgewoontes, persoonlijke situatie en wensen. Cliënten leren vaardigheden aan om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Ze legt de nadruk op gezond eten en voldoende bewegen en werkt coachend richting het gewenste eetgedrag.

Een wonderdieet legt de gewichtsconsulent niet op. BGN-erkende gewichtsconsulenten werken niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers. „Je moet het ook niet van dat soort producten hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het jojo-effect zodra mensen stoppen of weer normaal gaan eten”, aldus de nieuwe gewichtsconsulent. Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het devies; daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij.

Info: www.cvbchristien.nl .

Nieuws

menu