Coop Koetsier & Medewerkers op jacht naar wereldrecord

Mathijs Koetsier van Coop Koetsier & Medewerkers in Ruinerwold is er klaar voor. Persfoto

Ruinerwold - Coop Koetsier gaat met collega-zelfstandig winkeliers voor een wereldrecord. Door zo veel mogelijk reacties in de winkel te verzamelen, moet een zo lang mogelijke kartonnen slinger gemaakt worden. Overigens zijn de reacties zelf ook belangrijk. Die worden aangeboden aan politiek Den Haag om het belang van zelfstandig winkeliers nog eens te onderstrepen.

„We vragen iedereen die we wel eens helpen om dat eens te beschrijven. Daarvoor hebben we van donderdag 17 september tot en met zaterdag 19 september een speciaal boek in de winkel liggen. Van de vellen waarop die reacties worden geschreven, wordt in november een lange slinger gemaakt, die lang genoeg moet zijn voor een wereldrecord", vertelt Sietze Koetsier. „Iedereen die dus in het boek schrijft, kan later zeggen dat hij of zij heeft bijgedragen aan een wereldrecord."

Ook naar politiek

Overigens gaat het de ondernemers niet alleen om het wereldrecord. „Deze actie is opgezet om goed in beeld te brengen wat de meerwaarde van de zelfstandig winkelier is. Zelfstandig winkeliers zijn belangrijk voor Nederland. Naast hun eigen winkel zijn ze vaak actief in besturen en sponsoren ze tal van plaatselijke activiteiten en ondersteunen scholen en zorginstellingen. Dat vinden mijn collega’s en ik vanzelfsprekend", benadrukt Koetsier.

Juist door die vanzelfsprekendheid worden de extra activiteiten niet altijd breed uitgemeten. Dat moet nu wel gebeuren, vinden de winkeliers. „Het is belangrijk dat men bij wet- en regelgeving, maar ook bij plaatselijke ontwikkelingen rekening houdt met zelfstandig winkeliers. Die zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de buurt, wijk of stad. Dat willen we nu met elkaar eens goed zichtbaar maken."

De reactie worden dan ook gebundeld en op 20 november, de Dag van de Ondernemer, aangeboden aan politiek Den Haag.

De actie ‘De zelfstandig winkelier heeft meerwaarde’is een initiatief van het Vakcentrum, de branchevereniging voor zelfstandig ondernemers met een supermarkt, foodspeciaalzaak of een non-foodspeciaalzaak. Daar vallen ook franchisenemers onder. Zij maken gebruik van een landelijk merk, maar zijn wel zelfstandig ondernemer.