Corona heeft gat geslagen in cast voorstelling over de moord op Mina Koes bij Zuidwolde, aanvulling is meer dan welkom

Wie komt de cast van 'Mina Koes' versterken? Foto: Henk Sieders

De repetities voor de theatervoorstelling ‘De moord bij het Zwarte Gat’, die gaat over de moord op Mina Koes bij Zuidwolde, zijn deze week begonnen. De hoop is erop gevestigd dat de serie voorstellingen in augustus 2022 wél plaats kunnen vinden.

 

Het uitstel van de openluchtvoorstellingen betekent wel dat de organisatie met een klein probleem zit: corona heeft een gat geslagen in de cast van het stuk. Vanwege de twee jaar uitstel is een aantal acteurs afgehaakt, omdat ze er domweg geen tijd meer voor kunnen vinden of om een andere reden. De jongelui bijvoorbeeld, die twee jaar geleden echt tot de jeugdige spelers behoorden, zijn inmiddels boven de andere acteurs uitgegroeid.

Uitgelezen kans

„Dit is natuurlijk nu wel een uitgelezen kans voor andere amateur-toneelspelers om eens te kijken of hij of zij het aan durft de opengevallen plekken in te vullen. De theaterproductie zoekt op korte termijn nog een aantal mannen en vrouwen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar”, laat voorzitter Boudewijn Bakker weten.

De spelers en muzikanten hebben afgelopen zomer met het wagenspel ‘De wraak van Mina Koes’ hoe de sfeer en kwaliteit binnen de groep is. Het spel werd in augustus in bijna alle dorpen van De Wolden plus in Dedemsvaart gespeeld. Nu gaat de cast weer over tot de orde van de dag en dat is repeteren voor het grote werk. Dat gebeurt iedere dinsdagavond in de Theaterschuur bij Loes Veenstra in Linde.

Aanmelden kan via het secretariaat van de werkgroep [email protected] .

Nieuws

Meest gelezen