Corso Frederiksoord telt af tot jubileumeditie

Corso Frederiksoord Foto: Hielke Roelevink

Nog een paar dagen voordat Frederiksoord zich onderdompelt in het corsofeestgedruis. Met het thema ‘Corso 60 jaar - Vermaak oe’ viert corso - eindelijk - het 60-jarige jubileum. Met tien corsowagens, vijf juniorwagens, een feeënwagen en het kindercorso.

Corso Frederiksoord vindt plaats op 10 en 11 september. Naast de rondgang op zaterdagmiddag en -avond is er Flodderfeest met muziek van Stoot!, Bittersweet en dj Martijn. Op zondag is de mozaïekfietsroute met bijna 100 mozaïeken. Beide dagen is er kermis en nieuw dit jaar is het foodplein met foodtrucks en twee compleet aangeklede tenten. Er is een openingsact zaterdagmiddag om 13.30 uur, voordat de corsowagens van start gaan.

De corsogroepen en juniorgroepen hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt aan hun corsowagens. Op vrijdagavond is de ‘Nacht van Frederiksoord’ en gaan de groepen aan de slag met de toefen en bloemen prikken. De onderwerpen van de wagens zijn heel divers. Van great barrier reef tot brandweerwagen, van camping tot boerenkinkels en van tijdmachine tot piratencultuur & vinyl. Saillant detail: de Mandenmakerij viert ook haar 60-jarige jubileum.

In de optocht op zaterdagmiddag en -avond zijn de corsowagens in volgorde van ontstaan opgesteld, rijden ook versierde auto’s mee en zorgen de muziekkorpsen voor extra vertier en gezelligheid. ’s Avonds is het verlichte avondcorso met de feeënwagen, corsowagens en de juniorwagens. Ook met muziek van meerder muziekkorpsen. Langs het parcours staan de gepimpte en met dahlia’s gevulde bakken door de leerlingen van de basisscholen in Westerveld.

Juniorcorso

Nieuw dit jaar is het Juniorcorso, een brug tussen het kindercorso (voor kinderen tot 12 jaar) en de grote corsowagens. Vijf juniorwagens rijden het corsoweekend mee in de optocht.

Op donderdag starten de mozaïekgroepen met het prikken van hun borden. De mozaïekroute op zondag gaat langs 95 mozaïeken en andere creaties. Onderweg zijn er ook allerlei activiteiten voor jong en oud.

Nieuws

menu