Crowdfundingsactie voor levensveranderende behandeling voor Cynthia Krale uit Staphorst staat op 17.000 euro

De crowdfundingsactie voor Cynthia Krale (29) uit Staphorst heeft tot nu toe 17.000 euro opgeleverd. 25 mille is het doel. Het geld is nodig voor een levensveranderende behandeling in Duitsland. De Staphorstse is momenteel al in Duitsland met haar behandeling gestart.

Cynthia Krale.

Cynthia Krale. Foto: eigen foto

Zussen Jennifer Krale en Laura Nooitgedagt organiseren de inzamelingsactie. Cynthia is al dertien jaar ziek en komt nu in aanmerking voor een behandeling in Duitsland die de kwaliteit van haar leven enorm zou kunnen verbeteren.

Vanaf haar 16de is Cynthia ziek, door onder ander een virusinfectie. Hierdoor moest ze haar opleiding afbreken, kon ze niet meer op zichzelf wonen en ze kwam in een sociaal isolement terecht. Later bleek dat ze ook de ziekte van Lyme heeft. De laatste twee jaar ging haar gezondheid steeds verder achteruit.

Klachten

Cynthia leidt aan extreme vermoeidheid, gevoel alsof haar lichaam onder stroom staat, altijd hoofdpijn, overprikkeling (auditief en visueel: ze kan niet goed tegen geluiden en visuele overdracht is vertraagd), rugpijn, nekpijn, spierspasmes, spierpijn, spierzwakte, concentratieproblemen en maag- en darmklachten.

Een tijdje geleden hoorde de familie Krale via een voormalig Lyme-patiënt over de kliniek Alviasana in Duitsland waar goede resultaten worden geboekt met een behandeling voor chronisch Lyme-patiënten. Cynthia bleek in aanmerking te komen voor een behandeling. Het is een langdurig proces dat vier weken duurt. Er is nu al een week achter de rug.

De totale kosten van de hele behandeling worden geraamd op minimaal 25.000 euro. Om die reden startten haar zussen een crowdfundingsactie, waarvan de teller nu op 17.000 euro staat.

Reactie via de familie

Cynthia kan zelf niet reageren. Dat is te vermoeiend, maar via haar familie komt ze wel met een reactie: „Ik hoop op meer kwaliteit van leven, dat ik weer écht kan gaan leven. Dat ik bijvoorbeeld weer op mezelf kan wonen, meer onder de mensen kom, kan werken, leuke dingen kan doen. Zoveel mensen die gedoneerd hebben, of op een andere manier hebben geholpen. Het is hartverwarmend om te merken dat ik er niet alleen voor sta. Dankjewel allemaal.”

Er is al veel geld binnen, maar het is nog niet genoeg. Zus Laura: „Zoals we verwacht hadden ging het de eerste dagen heel snel, de teller liep snel op. Nu merken we dat we iedereen in ons netwerk hebben benaderd en het lastiger wordt om nieuwe donateurs te vinden. We hopen dat mensen anderen op onze actie attenderen.”