Culturele actiemaand Gekleurd Grijs voor senioren in gemeente De Wolden

De culturele sector opent in april haar deuren voor senioren met allerlei workshops.

De culturele sector opent in april haar deuren voor senioren met allerlei workshops. Foto: Stilet Vormgeving

Kunst, theater en muziek maken, rondleidingen volgen en voorstellingen bezoeken. In april organiseren culturele instellingen en kunstenaars in heel Drenthe allerlei activiteiten voor senioren tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs. Ook in De Wolden staat er een heel programma op de rit.

De culturele sector opent in april haar deuren voor senioren met allerlei workshops, exclusieve rondleidingen en extra activiteiten. De kunstzinnige en culturele activiteiten stimuleren op een ongedwongen manier de culturele ontmoeting. De actiemaand Gekleurd Grijs is mogelijk dankzij bijdragen van de provincie Drenthe, Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe. Het programma in De Wolden en de overige gemeenten in Drenthe staat op www.gekleurdgrijs.nl .

Schilderen met wol

Kunstenaar Antoinette Cremers laat op 6 en 20 april in een workshop zien hoe je kunt schilderen met wol. Terwijl de meest verrassende kunstwerken ontstaan, is er ruimte voor ontmoeting en inspiratie in haar atelier in Ruinen. Antoinette vertelt ook over haar werken van vilt, glas, zijde, brons en schilderijen van bijenwas.

Kunstenares Femke Anne in Ruinen laat in haar workshops Bloemen schilderen ervaren dat iedereen kan schilderen. Deelnemers starten met het maken van een achtergrond, waarna de bloemen van het doek kunnen spatten. De workshops zijn op 6, 10, 20 en 27 april in de galerie naast de Mariakerk.