Cultuurfonds Westerveld draaide op volle toeren

Beeld van de Koffiecantate die onder de noemer Bakkie Bach in Doldersum en Lhee werd opgevoerd. Foto: Merijn Doomernik

Na de coronaperikelen bloeide het culturele leven in Westerveld vorig jaar weer helemaal op, zo blijkt uit het jaarverslag van het Cultuurfonds Westerveld. Daaruit werd het afgelopen jaar voor in totaal 14.000 euro aan bijdragen verstrekt. Met dat geld werden twintig projecten ondersteund.

Het Cultuurfonds bood bijvoorbeeld een helpende hand bij de aankoop van een geluidsinstallatie voor het piratenkoor Dwingeloo, het opfrissen van de website van ‘t Fledder Kerspel, workshops graffiti in Frederiksoord, zangworkshops voor jongeren in Havelte, de uitvoering van Bachs koffiecantate in Lhee en Doldersum, de zomerexpositie van de schilderskring Diever en het evenement sprookjestuinen voor volwassenen in Eemster.

Alles op de plank

Fondsvoorzitter Marion de Rijk is blij dat het fonds weer op volle toeren draait. ‘We veronderstelden dat er tijdens de coronajaren van alles op de plank was blijven liggen en dat na afloop van de pandemie een stevig beroep op het fonds zou worden gedaan’, zegt ze. ‘Dat lijkt inderdaad het geval te zijn geweest.’ Het Cultuurfonds staat ook in 2023 weer paraat voor nieuwe aanvragen, verzekert De Rijk. ‘Dus voor wie een interessant cultureel project voor Westerveld in petto heeft en wel een financieel ruggensteuntje kan gebruiken, moet niet aarzelen en het ons laten weten.’

Info: www.cf-w.nl

Nieuws

menu