'DOK doet goed' van volleybalvereniging Dwingeloo en Diever levert 1000 euro op voor ZZWD

De cheque werd op maandagmiddag overhandigd.

De cheque werd op maandagmiddag overhandigd. Foto aangeleverd

Tijdens het benefietdiner DOK doet goed van volleybalvereniging Wesseling DOK is op vrijdag 17 maart 1000 euro opgehaald voor het goede doel. Dit jaar gaat het geld naar zorgorganisatie ZZWD de Weyert. De avond werd gehouden door Hotel Wesseling/Grand Café De Brink en volleybalvereniging Wesseling DOK.

„Wat mooi om te zien dat we tijdens deze derde editie van het DOK doet goed-evenement een uitverkochte zaal hebben. Met het goede doel willen we dit jaar de ouderen in onze gemeente in het zonnetje zetten”, vertelt voorzitter van Wesseling DOK, Arjan Bel. Bewegen bij ouderen is belangrijk en het opgehaalde geld gaat onder andere naar nieuwe sportattributen voor de cliënten van de zorgorganisatie. Daarnaast wil ZZWD kijken of ze een leuke en gezellig middag voor de bewoners in de Weyert kunnen organiseren.

Iets moois organiseren

Twee eerdere succesvolle edities van het DOK doet goed-evenement waren in 2019 en 2020. Na een paar stille coronajaren hebben volleybalvereniging DOK en familie Bergmans van Hotel Wesseling/De Brink de organisatie voor deze avond weer enthousiast opgepakt.

„We bekijken als hoofdsponsor regelmatig met het bestuur van de vereniging wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ooit is DOK doet goed ontstaan vanuit het idee dat we graag samen iets moois willen organiseren voor de inwoners van Dwingeloo. We vinden allebei onze maatschappelijk rol in het dorp belangrijk. Op deze manier doen we iets terug voor Dwingeloo”, aldus Annemarie Bergmans van Hotel Wesseling/Grand Café De Brink.

Groot succes

De benefietavond DOK doet goed kwam tot stand met de hulp van veel bedrijven uit de gemeente Westerveld. „Meerdere ondernemers hebben mooie prijzen en waardebonnen gedoneerd voor het goede doel. Samen met Hotel Wesseling/Grand Café De Brink, de leden van DOK en al die mensen die een kaartje kochten voor deze avond, werd het diner een groot succes”, Bel.

De organisatie van het diner lag in handen van vrijwilligers van de volleybalvereniging en de familie Bergmans van Hotel Wesseling/De Brink. Zo hielpen leden van DOK tijdens het eten in de bediening. Naast het diner, was er livemuziek en konden de gasten mooie prijzen winnen.