Dames voeren het CDA in Staphorst aan

Het CDA in Staphorst. Foto: Nico Post

Het CDA Staphorst gaat de verkiezingen in met twee dames op plek 1 en 2: Herriët Brinkman en Genevive Compagner. Zij voeren de lijst aan die door de leden is vastgesteld voor de verkiezingen in maart 2022.

Herriët runt in het dagelijks leven een IT-bedrijf in Staphorst en Genevive is strafrechtadvocaat.

De nieuwkomers Arjan Hokse (planner) en Suzan Bijker-Hokse (lerares) staan op plek 3 en 4. Het ervaren raadslid Henk Courtz (kaasmaker) neemt plek 5 in. Hij heeft aangegeven plaats te willen maken voor nieuw talent.

Daarna volgen Klaas Mijnheer (hoofdtrainer van Vitesse ‘63 en docent), Rudy Klomp (voorzitter SC Rouveen en werkvoorbereider), Alien Konterman (regieverpleegkundige), Henri Kuiper (agrariër), Martin Vos (leerkracht) en Jan Dunnink (commercieel directeur).

Jacob Spiker, die recent van de gemeenteraad naar de Staten is vertrokken, is campagneleider: „Ik ben blij met deze kandidatenlijst, het is een mooie mix van vertrouwde en nieuwe gezichten. Het is goed te zien dat nieuw talent zich aandient, maar ook belangrijk dat ervaring beschikbaar blijft. Verder kenmerkt de lijst zijn door een mooie verscheidenheid van achtergrond en kennis. Met deze kandidaten zijn we klaar voor de toekomst en gaan we met vertrouwen op weg naar de verkiezingen van maart 2022.”

Nieuws