Dappere Drentse dames uit Koekange en IJhorst halen Santiago de Compostella al steppend en fietsend. Tocht gaat de boeken in als zeer nat en zwaar.

Albi Popken, haar zus Erna Bijsterbosch en vriendin Aukje Kuyer zijn zaterdagmorgen rond half twaalf aangekomen in Santiago de Compostella. Na een zware tocht van 63 dagen op de step en de fiets stonden de dames op een zonovergoten Praza do Obradoiro, waar ze een warm welkom kregen van hun mannen.

Daar staan ze dan op een op zonovergoten Praza do Obradoiro in Santiago de Compostela: Aukje, Albi en Erna na een rit van 2500 kilometer in 63 dagen.

Daar staan ze dan op een op zonovergoten Praza do Obradoiro in Santiago de Compostela: Aukje, Albi en Erna na een rit van 2500 kilometer in 63 dagen. Eigen foto

Hun pelgrimstocht via de Jacobsroute, met de stichting Surizorg als het goede doel, gaat de boeken in als zeer nat en zwaar. Ze vertrokken begin mei in Haarlem met regen en begonnen hun laatste dag ook in de nattigheid. Gelukkig brak de zon door voor de dappere Drentse dames.

Nieuws

menu