De Berghorst in Staphorst voert mondkapjesplicht weer in en roept op om afstand te houden

De Berghorst aan de Ebbinge Wubbenlaan in Staphorst. Thomas Jut

Zorgspectrum Het Zand voert in De Berghorst in Staphorst de mondkapjesplicht weer in. Ook roept de organisatie op om de anderhalve meter-regel weer in acht te nemen. Vooralsnog geldt de maatregel alleen in Staphorst.

Het mondkapje moet vanaf afgelopen maandag weer gedragen worden in de openbare ruimtes en de gangen van het verpleeghuis. Dat geldt voor bezoekers, vrijwilligers en medewerkers. Verpleeghuisbewoners hoeven dit niet te doen, bewoners van de aanleunwoningen wel, als ze zich in openbare ruimtes begeven.

„Van de rond de honderd verpleeghuiscliënten is niemand besmet, van de 44 bewoners van de aanleuningen zijn er vier positief getest”, op corona zegt Ingrid ten Hove, woordvoerster van Zorgspectrum Het Zand, waar De Berghorst onder valt. Volgens haar is het overgrote deel van de bewoners gevaccineerd. „Dat weten we, omdat het voor een groot deel zelf hebben gedaan.”

Anderhalve meter

Het Zand roept iedereen in De Berghorst op om de anderhalve meter-regel weer in acht te nemen. Het weren of beperken van bezoekers is niet aan de orde. „Maar we roepen iedereen wel op om verstandig te zijn, dus niet met tien personen tegelijkertijd op bezoek gaan, maar dat lijkt me logisch.”

Zorgspectrum Het Zand neemt de maatregelen, omdat het aantal coronabesmettingen in Staphorst enorm stijgt en de meeste medewerkers en bewoners uit deze gemeente komen. In de gemeente Staphorst blijft het aantal gevaccineerden met 56 procent ver achter bij het landelijk gemiddelde van ruim 83 procent. Volgens artsen is dat, in combinatie met de grote gezinnen in de gemeente, de reden dat de cijfers enorm oplopen.

De organisatie bekijkt per week of de mondkapjesplicht van kracht blijft. Het Zand zit ook in Zwolle, Wijhe, Heino en Nieuwleusen.

Nieuws

Meest gelezen