De Bloemerij geeft nieuwe bestemming aan kenmerkend pand in Havelte

Feest bij de opening van De Bloemerij in Havelte. Foto: Marije Hendriks

Na een jaar klussen vond vrijdag eindelijk de opening van de Bloemerij plaats. Jaren heeft het pand ‘Huus Wikkinge’ aan de Dorpsstraat leeg gestaan, hetgeen een doorn in het oog van alle Havelters was.

„Wij waren na 25 jaar en zeven maanden uit de winkel aan de Egginklaan gegroeid en besloten om het pand aan de Dorpsstraat een totale metamorfose te geven. Ons team met acht dames heeft werkelijk alles uit de kast gehaald om er een plaatje van te maken”, vertelt Roelien Huisman.

Echtgenoot Ben Huisman heeft heel veel samen gedaan met de oudste zoon Dion. „Trouwens, alle kinderen hebben hun steentje bijgedragen. Ik moet zeggen, Dion en Ben zijn na een jaar een goed klus duo geworden”, zegt Roelien lachend. „We zijn enorm trots, onze droom is werkelijkheid geworden, het assortiment is erg uitgebreid in het grote pand”, vult Ben aan.

Pannenkoekenhuis

De klanten werden getrakteerd op pannenkoeken en poffertjes met een vette knipoog naar de oude bestemming, het pannenkoekenhuis Wikkinge. Tevens kreeg iedere klant een attentie mee.

De Bloemerij is ook gevestigd aan de Heuvelenweg in Dwingeloo en aan de Havelterweg in Ruinerwold, waar het ondernemende echtpaar ook reuze trots op is.

Nieuws

menu