De Dissel in Ruinerwold nam afscheid van directeur en meester Jaap Scheper

Het werd een prachtig afscheid van meester Jaap, zo werd hij met een VW-busje opgehaald uit Uffelte. Foto: Jeroen Wouter van der Vlist

Meester Jaap Scheper heeft woensdag afscheid genomen als directeur van OBS De Dissel en KC Ruinerwold. Na bijna 40 jaar in het onderwijs gaat hij welverdiend met pensioen.

Dit konden collega’s en leerlingen niet zomaar voorbij laten gaan en daarom hebben zij hem gedurende de hele dag verrast en in het zonnetje gezet. Dat begon al ’s morgens vroeg, toen hij samen met zijn vrouw Marchien op ludieke wijze met een VW camperbusje uit Uffelte werd opgehaald. Dat camperbusje was niet zomaar gekozen, want onlangs heeft meester Jaap een camper gekocht om na zijn pensioen lekker mee te gaan toeren!

Aangekomen op school werd hij door alle leerlingen en collega’s ontvangen op het sportveld dat tijdelijk was omgedoopt tot camping. Onder gitaarbegeleiding van muziekmeester Frank werd een speciaal voor hem geschreven lied ten gehore gebracht. Daarna kreeg hij het eerste cadeau overhandigd: een prachtig fotoalbum met foto’s van meester Jaap op De Dissel door de jaren heen.

Een kleine verrassing

Vervolgens werden meester Jaap en zijn vrouw in elke groep - van babygroep tot en met groep 8 - verwacht voor een kleine verrassing en/of cadeau van de groep. Na elk bezoek kreeg meester Jaap één of meerdere letters mee, die hij aan het eind van alle bezoekjes in de goede volgorde moest leggen om toegang te krijgen tot het volgende cadeau. En dit is hem goed gelukt.

Na schooltijd was er voor ouders de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje, meester Jaap de hand te schudden en hem het beste te wensen. De dag werd, samen met alle collega’s, afgesloten met een etentje op het dakterras van het Kindcentrum.

Donderdag waren oud-collega’s, leden van de OR en MR van school en andere personen, die voor Jaap een belangrijke rol in zijn leven spelen, uitgenodigd in dorpshuis De Buddingehof om nog even samen te proosten en afscheid te nemen van Jaap.

Nieuws

menu