De Karstenhoeve in Ruinerwold in rep en roer voor ouderwetse boerenbruiloft en het publiek geniet volop mee

De Karstenhoeve in Ruinerwold stond zaterdag de hele dag flink op de kop. De reden was een feestelijke, want zoon Klaas Karsten trad in het huwelijk met Sofie van Lunteren, dochter van de burgemeester van buurdorp De Wijk. Wie de familie Karsten kent, weet dat dit niet zomaar even gaat.

Druk overleg met de notaris en de beide families. geheel rechts de burgemeester en zijn partner. Hier is sprake van een tijdelijke functiewissel.

Druk overleg met de notaris en de beide families. geheel rechts de burgemeester en zijn partner. Hier is sprake van een tijdelijke functiewissel. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Dat bij een huwelijk veel komt kijken, weten ervaringsdeskundigen wel, maar bij een boerenbruiloft is dat nog wat meer en bij de Karstens aan de Dokter Larijweg zelfs in het kwadraat. Zaterdag werden alle voorbereidingen en feestelijkheden door een groot aantal mensen uit de wijde omgeving bijgewoond. Natuurlijk de gasten van de familie, maar ook het publiek dat deze ouderwetse bruiloft in- en rond museumboerderij De Karstenhoeve niet aan zich voorbij wilde laten gaan. Ze kregen waar voor hun geld: niet alleen verhitte gesprekken in de opkamer met bijvoorbeeld de notaris en de ouders van Sofietje, maar ook door de koetsen en oldtimers die door de organisatie op waren getrommeld.

Nieuws

Meest gelezen

menu