De Reestlandhoeve als Zorghoeve bestaat tien jaar

Bij De Reestlandhoeve draait het vooral om wijn, maar ook om zorg.

Bij De Reestlandhoeve draait het vooral om wijn, maar ook om zorg. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De Reestlandhoeve aan de Hoofdweg in Balkbrug heeft iets te vieren. De Reestlandhoeve is namelijk niet alleen met wijn bezig, maar is ook al tien jaar een zorghoeve. Mensen die dit mee willen vieren zijn welkom op donderdag 10 november. Er is een receptie van 16.00-18.00 uur.

Om 16.30 uur wordt kort teruggeblikt, maar ook naar de toekomst gekeken. Mensen die nu of in het verleden betrokken zijn geweest bij de Reestlandhoeve als deelnemer, mantelzorger of zorgprofessional zijn ma aanmelding op zorg@reestlandhoeve.nl

Binnen de Reestlandhoeve worden mensen met verschillende zorgvragen betrokken bij allerlei facetten van het wijngoed en ze krijgen hierbij het gevoel dat ze ondanks allerlei beperkende problemen van waarde zijn. De ondersteuning richt zich de afgelopen jaren steeds meer op (jonge) mensen met dementie, maar ook mensen met andere zorgvragen (psychiatrische problematiek, psychosociale problematiek, NAH, Parkinson, autisme, werkervaringsplek) zijn welkom op het bedrijf. „Het belangrijkste is dat mensen het naar hun zin moeten hebben op de Reestlandhoeve. Wij staan met ons team voor het creëren van een fijne dag. Variërend van gezellig recreatief bezig zijn, tot arbeidsmatig iets betekenen voor het wijngoed”, laten de mensen van de Reestlandhoeve weten. Wie nieuwsgierig is geworden, kan zich aanmelden via de mail voor een rondleiding om 10.30 uur op dezelfde dag.