De Wolden heeft een fietsende burgemeester gekregen, Inge Nieuwenhuizen koos bewust voor deze gemeente en woont er zelfs al

De gemeente De Wolden heeft met Inge Nieuwenhuizen een fietsende burgemeester gekregen. Zoveel werd donderdagmiddag wel duidelijk tijdens de bijzondere raadsvergadering, waarin ze geïnstalleerd werd. „Ik wil altijd zichtbaar en aanspreekbaar zijn en ik wil er voor de inwoners zijn. In goede en slechte tijden. Ik ga veel mensen bezoeken in de eerste honderd dagen en dat doe ik vooral op de fiets”, beloofde ze.

De ontvangst bij de Havixhorst was hartelijk en humorvol. Links Rob Joosten, de man van Inge Nieuwenhuizen. Daarachter midwinterhoornblazers uit De Wolden.

De ontvangst bij de Havixhorst was hartelijk en humorvol. Links Rob Joosten, de man van Inge Nieuwenhuizen. Daarachter midwinterhoornblazers uit De Wolden. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Even voor twee uur doken Nieuwenhuizen en haar man Rob Joosten vanuit de mist op bij De Havixhorst, randje gemeente Meppel, om van daaruit per brandweerwagen naar Zuidwolde te worden vervoerd. Eigenlijk terug naar hun woonplaats, want afgelopen dinsdag stond de verhuiswagen in de Hoofdstraat in Zuidwolde, waar Inge en Rob een woning hebben gehuurd.

Nieuws

Meest gelezen