De Wolden krijgt er steeds meer keten bij. Jongeren van keet De Spekbraander in Ruinerwold: 'Keten United voelt voor ons niet als bemoeienis, we hebben er profijt van’

„We zijn een paar weken geleden weer eens op een vrijdagavond in de keet geweest, maar daarvoor anderhalf jaar niet. We kwamen elkaar wel tegen natuurlijk, maar niet hier.” Joost van ’t Zand, woordvoerder van keet De Spekbraander in Ruinerwold, kijkt er een beetje treurig bij. Corona heeft ook invloed gehad op het leven in en rond de jongerenketen.

Mascha Konterman (rechts) van Young De Wolden en Keten United overlegt met de drie mannen van keer De Spekbraander. Links Mark van Dijk, daarnaast Joost van 't Zand en daar weer naast André Huizingh.

Mascha Konterman (rechts) van Young De Wolden en Keten United overlegt met de drie mannen van keer De Spekbraander. Links Mark van Dijk, daarnaast Joost van 't Zand en daar weer naast André Huizingh. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Dat merkt ook Mascha Konterman, die namens Welzijn (Young) De Wolden medeverantwoordelijk is voor Keten United. „Wij hoorden in de wandelgangen dat er meerdere nieuwe keten zijn bijgekomen in coronatijd. Die hebben zich niet aangemeld bij Keten United, wij willen ze graag oproepen dat juist wél te doen.”

Nieuws

Meest gelezen