De allerlaatste ‘Wellegies Trofee’ Vledder is voor oudejaarsvereniging de Oliebol

Sjors Heijman krijgt de prijs uit handen van Wil Kreike. Aangeleverde foto

Oudejaarsvereniging De Oliebol heeft woensdagavond de jaarlijkse vrijwilligersbokaal de Wellegies Trofee gewonnen tijdens de ledenvergadering van Dorpsbelang Vledder. Wil Kreike, voorzitter van Dorpsbelang, reikte de bokaal uit aan Sjors Heijman, voorzitter van De Oliebol.

De oudejaarsvereniging bestaat uit negentig enthousiaste jongeren, die zich inzetten voor vele activiteiten in Vledder, zoals de oudejaars/nieuwjaarsviering in De Tippe met een groots vuurwerk op de Wellegiesweide, een bingomiddag voor ouderen aan het eind van het jaar, bezoek aan zieken tijdens de feestdagen in het ziekenhuis en de presentatie van de jaarlijkse stunt op oudejaarsavond. Daarnaast zetten de leden zich in voor maatschappelijke ontwikkelingen in Vledder.

De Wellegies Trofee is dit jaar voor het laatst uitgereikt. Er zijn vele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Vledder. Een moeilijkheid hierbij is wie wel en wie niet een aanmoedigingsprijs toe te kennen, zonder een ander hierbij te kort te doen. Het onlangs geplaatste kunstwerk de Vledder keitjes fungeert als vervanger van de Wellegies Trofee en refereert aan de vele vrijwilligers die actief zijn het dorp Vledder.

Ontwikkelingen

De vergadering trok een goed gevulde zaal. Er kwamen diverse ontwikkelingen langs, waaronder de start van de bouw van negen starterswoningen en vijftien levensbestendige woningen in Vledder-Noord. De gemeente levert de gronden in het vierde kwartaal op.

Er werd gevraagd zo spoedig mogelijk te starten met de verdere uitbreiding van het bestemmingsplan Vledder-Noord. Een grote wens is het creëren van een ontmoetingsplek in en nabij De Tippe, een dorpshuisfunctie waar ook plek is voor de jongeren en andere sociaal-culturele activiteiten. Een plek hiervoor bij de Sporthal De Spronk ziet men minder zitten. Zo’n ontmoetingsplek zou volgens de aanwezigen meer gecentraliseerd moeten worden rondom het Lesturgeonplein. Dit bleek ook uit de twee gehouden buurtgesprekken in september, waarin ruimte was om de visie van de dorpsbewoners naar voren te brengen over de toekomst van Vledder.

Voor het ontwikkelen van de dorpsvisie gaat Dorpsbelang Vledder nog in gesprek met de jongeren en de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool, de ondernemers en andere belanghebbenden. Wat de Sporthal betreft, deze wilden de aanwezigen graag behouden voor de sport in de huidige staat met mogelijk wat aanvullende activiteiten.

Nieuws

Meest gelezen