De sportschool gaat weer open: buiten én binnen trainen mag vanaf 1 juli. Wat betekent dat voor jou (alle coronamaatregelen op een rij)

Sportscholen gaan 1 juli weer open en kunnen hun tenten afbreken. Foto: ANP

Het einde is in zicht voor de coronamaatregelen op sportgebied. Met ingang van woensdag zijn alle binnen- en buitensporten weer toegestaan en vervalt tevens de meldingsplicht voor alle sportactiviteiten. Wat betekent dat voor de sporters in de praktijk?

De gemeenten volgen vanaf woensdag 1 juli de landelijke richtlijnen. Die bestaan uit de volgende punten:

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen, mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Bij individuele sport is het advies: houd 1,5 meter afstand, tenzij dat niet anders kan in (oefen)wedstrijdverband, bijvoorbeeld bij bepaalde atletiekwedstrijden zoals hardlopen en wielrennen.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Alle kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties mogen 1 juli weer openen.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
  • De gemeentelijke sportaccommodaties blijven dicht tot 17 augustus. Die worden in de zomervakantie schoongemaakt, waarbij ook onderhoud aan de locaties wordt uitgevoerd.

Check voor meer informatie over sporten en het coronavirus de speciale pagina op de website van de Rijksoverheid .