De stembus van NPO radio 4 is precies op tijd in Dwingeloo. De schapen van boerin Saar zijn 'hitsig en onrustig' en klassieke muziek maakt ze rustig

De stembus van NPO Radio 4 kwam donderdagmorgen precies op het juiste moment aan bij de boerderij van Saréanne Baron in Dwingeloo. De schapen kwamen volgens Saréanne „hitsig en onrustig” van het veld, wánt het dekseizoen is begonnen. De hormonen gieren door de stal heen en niets wat ze zo rustig maakt als klassieke muziek.

Jet Berkhout van Radio 4 is op bezoek bij boerin Saréanne Baron in Dwingeloo.

Jet Berkhout van Radio 4 is op bezoek bij boerin Saréanne Baron in Dwingeloo. Foto: Radio4 / Wineke Remmerswaal

NPO Radio 4 rijdt al de hele week door het land met een stembus voor de Klassieke Top 400. Luisteraars kunnen een stemtip geven en een van hen was boerin Saar, die samen met boer Sil een kleinschalige biologische boerderij runt aan de Bosrand in Dwingeloo. Hier staat tijdens het melken van de schapen altijd Radio 4 aan. Presentatrice Jet Berkhout liet zich graag vertellen waarom. „Er is onderzoek gedaan naar de invloed van klassieke muziek onder koeien en dat heb ik geïmplementeerd in mijn bedrijf. Ik merk dat de schapen rustiger worden en rustiger melk geven”, legt Baron uit.

Nieuws

menu