Daniël de Boer uit Steenwijk is geslaagd en kijkt tevreden terug op middelbareschooltijd. 'De zeilreis die we gemaakt hebben, vond ik ontzettend leuk'

Daniël de Boer. Foto: Aangeleverde foto

Daniël de Boer (16) uit Steenwijk is geslaagd! Hij deed eindexamen kader beroepsgerichte leerweg op SG Eekeringe in Steenwijk.

„Ik ben super blij!” De zestienjarige kan zijn geluk niet op. „Ik hoefde alleen van de theorievakken examen te doen, de praktijkexamens vervielen”, legt Daniël uit. De zestienjarige volgde het keuzeprofiel ‘dienstverlening en producten’ en zou officieel zijn ervaring op het gebied van techniek, fotografie en monteren moeten laten zien. „De cijfers die ik al voor deze onderdelen had behaald, vormen samen mijn eindcijfer. Dit was wel een gelukje, of een cadeautje zelfs, want het scheelde toch weer een aantal onderdelen waarvoor ik eindtoetsen moest doen.”

Maritieme sector

Wat de leukste herinnering is aan zijn middelbareschooltijd? „De zeilreis aan het begin van dit schooljaar vond ik ontzettend leuk. Ik ging met al mijn vrienden en vriendinnen een schoolweek op pad. Ook de leraren deden gezellig mee, het contact was wat amicaler. We gingen met de Bruine Vloot van Harlingen naar Vlieland, daar hebben we een nachtje op het Wad gelegen. Vervolgens zijn we doorgevaren naar Terschelling, daar hebben we twee nachten gelegen. Daarna zijn we terug naar Harlingen gegaan.”

Op het water zijn, heeft Daniël altijd al leuk gevonden. Hij heeft zelf een bootje en probeert daar twee keer per week mee te varen. „Ik wilde graag binnenvaartschipper worden, daarom heb ik in de zomervakantie een weekje meegelopen op een binnenvaartschip. Ik heb toen ontdekt dat ik dit beroep eigenlijk helemaal niet zo leuk vond, het was best eenzijdig.”

Toch wil hij wel van zijn hobby zijn werk maken. „Uit studiekeuzetesten is gebleken dat een technisch beroep goed bij mij zou passen. Ik ga daarom de opleiding maritieme techniek volgen aan ROC Friese Poort in Sneek, daarmee richt ik me meer op de pleziervaart.”

Nieuws

menu