Deelnemers aan Havelte bUITengewoon kijken tevreden terug: ‘Gezellig en ongedwongen’

Prima weersomstandigheden, een mooi aantal bezoekers en de nodige nieuwe deelnemers. Havelte bUITengewoon leverde afgelopen weekend vooral stralende gezichten op. „Ons evenement moet gezelligheid en ongedwongenheid uitstralen, volgens mij is dat wel gelukt”, verwoordt Peter Pels van Wijngoed Havelte de stemming.

Maaike van der Weide van 'Maaike's Kitchen' serveerde heerlijkheden bij Wijngoed Havelte.

Maaike van der Weide van 'Maaike's Kitchen' serveerde heerlijkheden bij Wijngoed Havelte. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De sfeer bij zijn bedrijf aan de Slagdijk was bijna mediterraans, met een terrasje in de zon, uiteraard een goed glas wijn binnen handbereik en uitzicht op de wijnranken. „Die zijn nog niet groen, daar is het nu nog te vroeg voor”, zegt de wijnboer. Hij heeft zelfs nog flink aan moeten poten om een goede voorraad wijn te kunnen schenken. „Voor corona was dit evenement in november en dan hadden we voldoende flessen, nu moesten we er tegen werken om de wijn gebotteld te krijgen. Dat deden we altijd in mei, maar moest nu in maart. Daar kwam nog eens bij dat onze leverancier geen flessen had.”

Puur en heerlijk