Defensie houdt oefening met transport van tanks naar Oost-Europa

Defensie test deze maand hoe snel militaire eenheden zich kunnen verplaatsen. Daarom worden tanks en ander militair materieel via treinen en via de weg vanuit de haven van Vlissingen overgebracht naar Oost-Europa. Dit is niet vanwege de oorlog in Oekraïne maar in het kader van de grootschalige oefening Defender 22.

Amerikaanse legervoertuigen komen aan in de haven van Vlissingen. Het marineschip Cape Washington en het civiele transportschip Arc Endurance meren aan in de haven. Pantservoertuigen en tanks worden overgeladen voor transport.

Amerikaanse legervoertuigen komen aan in de haven van Vlissingen. Het marineschip Cape Washington en het civiele transportschip Arc Endurance meren aan in de haven. Pantservoertuigen en tanks worden overgeladen voor transport. ANP

Het materieel is de afgelopen dagen in Vlissingen gelost van het Amerikaanse marineschip Cape Washington. Het gaat tot medio april deels over het spoor en deels over de weg naar Oost-Europa. Het materieel gaat niet naar oorlogsgebied. De voertuigen zijn van 3rd Armored Brigade Combat Team van de 4th Infantry Division, afkomstig van Fort Carson in Colorado.

Nieuws

menu