Delegatie uit Staphorst proeft sfeer tijdens dialoogbijeenkomst in Ruinerwold

In de gemeente Staphorst wordt overwogen om ook met dialoogbijeenkomsten te gaan werken om burgers te laten participeren. Donderdagavond was een delegatie in Ruinerwold aanwezig. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

In de gemeente De Wolden wordt al heel wat jaren tot volle tevredenheid gewerkt met 3De Wolden. Vanuit de gemeente Staphorst is daar ook belangstelling voor, daarom was donderdagavond een delegatie van raadslieden en de griffie onder leiding van burgemeester Jan ten Kate in Ruinerwold aanwezig om sfeer te proeven bij de dialoogbijeenkomst over Blijdenstein.

Het fenomeen 3De Wolden houdt in dat inwoners tijdens een door de gemeenteraad en griffie georganiseerde dialoogbijeenkomst informatie en hun mening over kunnen dragen aan de raadsleden, waarna deze eerst opiniërend en daarna besluitvormend over dat onderwerp spreken. Het is een pure vorm van burgerparticipatie waar de gemeente Staphorst ook wel oren naar heeft.

Burgemeester Jan ten Kate deed eerder als wethouder in de gemeente De Wolden al ervaring op met deze manier van werken en zag met de griffie zijn kans schoon om een politieke delegatie mee te nemen naar de Buddingehof. Na afloop waren ze bijzonder goed te spreken over de manier waarop in De Wolden wordt gewerkt. De raadsleden Pieter Groot en Anneke Assink leidden de bijeenkomst, waar de andere raadsleden in de zaal zaten om te luisteren en mee te praten met bewoners. In de gemeente Staphorst wordt nu bekeken in hoeverre er steun is om ook op een dergelijke manier richting burgers te komen.

Nieuws

menu