Dierendag zorgt voor beestenboel op de Harmen Doornveldschool in Staphorst

Dierendag op Harmen Doornveldschool Staphorst. Met kleine en grote huisdieren. Foto: Streekredactie / Eelco Kuiken

Het is elk jaar vaste prik op de Dominee Harmen Doornveldschool in Staphorst: op dierendag mogen kinderen hun huisdieren mee naar school nemen. Vandaag was het weer zover. In een boerendorp betekent het dat de jeugd dan ook met paarden, geiten en schapen op de proppen komt.

Het is een beestenbende op school. Letterlijk. De een komt met een schaap op school, de ander neemt postduiven mee weer een ander konijnen. Afgelopen jaren liep er ook wel eens een koe rond op het plein, dat was nu niet zo. Het is nog uitkijken ook, want de honden vinden de katten, de cavia’s en de geiten er wel smakelijk uitzien.

Vanochtend ging alles weer helemaal goed. Na afloop was het poep scheppen op het schoolplein, maar ook daar draaien de kinderen en het personeel van de basisschool in Staphorst hun hand niet voor om.

Betrokkenheid

Directeur Bart Hoeve kijkt er elk jaar weer naar uit: een ochtend per jaar verandert het schoolplein in een dierentuin. „Het is leuk en de kinderen leren er ook nog eens veel van. Het is vooral leuk dat de ouders massaal naar school komen met de dieren. Dat geeft een stuk betrokkenheid aan.”


Nieuws

menu