Staphorst stuurt een motie naar provincie Overijssel en alle gemeenten van Nederland om zich tegen de stikstofplannen van het kabinet te keren. 'Dit heeft desastreuze gevolgen'

De gemeenteraad van Staphorst heeft gisteravond unaniem een motie aangenomen, waarin de provincie, het rijk en alle gemeenten worden opgeroepen om te ageren tegen de stikstofmaatregelen die volgens Staphorst desastreuze en onacceptabele gevolgen hebben.

Olde Maten.

Olde Maten. Foto: Mediahuis Noord/Eelco Kuiken

Volgens de gemeenteraad zijn de maatregelen veel te eenzijdig aan de landbouw opgelegd, hebben de maatregelen desastreuze en onaanvaardbare sociaaleconomische gevolgen voor de agrarische sector en het platteland in Staphorst in de volle breedte en ondermijnen deze kabinetsplannen het lopend proces dat al maanden aan de gang is in de regio om van onderop tot reductie van stikstof te komen. Het moet van onderop plaatsvinden en niet van bovenaf opgelegd worden, zegt Staphorst. Ook vindt Staphorst dat er een integraal plan moet komen. Nu worden alle pijlen op de landbouw gericht.