Nynke Beelen (17) uit Steenwijk doet eindexamen vwo. 'Dit was wel echt het moeilijkste examen tot nu toe'

Nynke Beelen, Steenwijk, RSG Tromp Meesters.

Nynke Beelen, Steenwijk, RSG Tromp Meesters. Foto: Aangeleverde foto

Nynke Beelen (17) uit Steenwijk doet eindexamen vwo op RSG Tromp Meesters in Steenwijk. Woensdag 18 en donderdag 19 mei maakte zij haar vierde en vijfde examen: Engels en natuurkunde.

„Het examen Engels daar begon ik mee, dat ging heel goed bij mij. Ik had het wel verwacht, want ik heb Cambridge, dat is Engels op hoger niveau dan er in de reguliere lessen wordt gegeven, gevolgd. Het Cambridge examen heb ik op C1 niveau gehaald, het Engels examen wordt op B2 niveau getoetst. Het is dus logisch dat dit prima te doen moest zijn voor mij. Ik heb wel gemerkt dat mijn medeleerlingen het examen lastig vonden, maar daar had ik zelf geen last van.”

„Donderdag had ik het examen natuurkunde, dat ging me minder goed af. Ik maak me niet heel druk over mijn cijfer, maar het was wel echt het moeilijkste examen tot nu toe. Ik hoorde ook van klasgenoten dat ze het heel moeilijk vonden. Ik heb vier vragen niet kunnen maken door tijdnood. Ook wist ik bij veel vragen niet zeker wat er van mij verwacht werd. Daarnaast was er één vraag waar ophef over is, hier kwam als antwoord uit dat iets sneller is dan het licht. Op school wordt er vanaf klas 1 geleerd dat dit niet kan, dus hier was veel ophef over. Ik heb wederom veel gehad aan mijn Binas, een informatieboekje.”

„Ik vond het wel fijn dat ik eerst Engels had en daarna natuurkunde. Voor Engels hoef je namelijk amper iets voor te bereiden, waardoor je extra tijd overhoudt voor natuurkunde.”