Doede Simonides maakt kans op de ZO2Z Award, de prijs voor de beste zelfstandig supermarktondernemer

Doede Simonides in 2021 bij het inzamelsysteem voor plastic flesjes dat hij al voor de landelijke invoering zelf opzette om natuur en milieu te ontlasten.

Doede Simonides in 2021 bij het inzamelsysteem voor plastic flesjes dat hij al voor de landelijke invoering zelf opzette om natuur en milieu te ontlasten. Foto: René Wiegmink

Doede Simonides van Plus Simonides Diever en Coop Simonides Vledder is in de race voor de ZO2Z Award. Dit is de tweejaarlijkse prijs voor de beste zelfstandig supermarktondernemer.

Deze prijs wordt uitgereikt door het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig ondernemers en franchisenemers. De uitslag van deze competitie wordt op 18 april bekend. De tweejaarlijkse prijs wordt dit jaar voor de tiende maal uitgereikt.

Doede Simonides is een van de elf ondernemers die het best scoorden in het onderzoek onder hun klanten. Daarnaast werden zij door een onafhankelijk onderzoeksbureau beoordeeld aan de hand van een zeer uitgebreide schriftelijke vragenlijst. Het onderzoeksbureau gaat nu in gesprek met de kandidaten. De beste ondernemers worden dan vervolgens door een deskundige vakjury bezocht.

ZO²Z staat voor Zelfstandig Ondernemer Onderscheidt Zich. Achterliggende gedachte is dat de zelfstandig ondernemer meer doet voor zijn klanten, medewerkers en omgeving. Om dat duidelijk te maken is in 2003 de ZO²Z competitie gestart. De prijs heeft als doel de onderscheidende meerwaarde van de zelfstandig ondernemers duidelijk te maken, naar de klanten, de lokale overheid en andere stakeholders en naar potentiële medewerkers.