Dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo start met nieuw initiatief: 'In het Ontmoetingscafé zijn we allemaal samen'

Margriet Wanders had al lange tijd de wens om een plek te creëren waar mensen ongedwongen kunnen samenkomen.

Margriet Wanders had al lange tijd de wens om een plek te creëren waar mensen ongedwongen kunnen samenkomen. Foto: Marcella Kleine

Dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo is een nieuw initiatief rijker. Onder het genot van een drankje, hapje, praatje en muziek vindt op vrijdagavond 21 april het eerste Ontmoetingscafé plaats voor mensen vanaf dertig tot zo jong men zich voelt.

Initiatiefneemster Margriet Wanders had al lange tijd de wens om een plek te creëren waar mensen ongedwongen kunnen samenkomen en de kans krijgen om anderen te leren kennen. „In mijn kapsalon Haar M’pathique hoor ik vaak van klanten dat er behoefte is aan ontmoeting en verbinding met anderen. Dat inspireerde me.”

Corona gooide roet in het eten en Margriet moest haar plannen opschorten. Haar idee kwam weer tot bloei toen ze door ‘Over Entinghe’ werd uitgenodigd om de handen ineen te slaan. Als Margriet vertelt over de plannen, verschijnt er een glinstering in haar ogen. „Het is zo fijn dat Over Entinghe het idee omarmt en dat we op deze manier van betekenis voor anderen kunnen zijn.”

Laagdrempelig

Het Ontmoetingscafé is een plek zijn waar men verwelkomd wordt door een gastheer en gastvrouw en men op een laagdrempelige manier in gesprek komt met anderen. Een plek waar men zich gezien en gehoord kan voelen. Het Ontmoetingscafé is bedoeld voor alleenstaanden en voor stellen, die zin hebben in een gezellige avond en contact met anderen. „Het is de bedoeling dat het Ontmoetingscafé een aantal keren per jaar plaatsvindt en een positieve bijdrage levert aan het welzijn van de bezoekers. Het past ook bij mijn motto: Vier het leven”, vertelt Margriet gepassioneerd.

De deur van het Ontmoetingscafé gaat op vrijdag 21 april om 20.30 uur open en de toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar kan wel via Margriet Wanders: (06) 51827345.