Dorpshuis in Dwingeloo krijgt zomerexpositie met werk van eigen kunstenaars

Werk van Monique Wolters.

Werk van Monique Wolters. Eigen foto

Het dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo wil kunst een prominente plaats geven in haar programma. De Dwingeler kunstenaars hebben zich verenigd onder de naam Kunstdorp Dwingeloo en willen de komende tijd gezamenlijk naar buiten treden. Dat begint goed met een expositie die doordeweeks te bezoeken is.

Het kunstaanbod in Dwingeloo is breed en erg gevarieerd: olie-, acryl- en aquarelschilderijen, tekeningen, keramiek, glaskunst, beelden, sieraden en composities. De samenwerking heeft geleid tot verschillende plannen om het dorpshuis een kunstzinnige uitstraling te geven. Samen met de inwoners van het dorp zijn er werkgroepen opgericht die zich bezighouden met het aanleggen van een kunsttuin en het organiseren van exposities en kunstzinnige workshops.

Kunstzinnige avonden

Als eerste activiteit wordt deze zomer in Over Entinghe een expositie georganiseerd met het werk van veertien Dwingeler kunstenaars. Tevens worden een paar kunstzinnige avonden georganiseerd. Tijdens de expositie gaan Margriet Steenbergen en Pieter van Dijk door middel van action painting een schilderij maken op basis van livemuziek van Evert van Loon. Dit unieke schilderij wordt aan het eind van de expositie verloot onder de bezoekers.

Het kunsthuis Over Entinghe aan de Entingheweg 13 in Dwingeloo is donderdag tot en met zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie loopt tot en met zondag 22 augustus en is gratis toegankelijk, iedereen kan binnenlopen.