Dorpshuizen worstelen met de financiën. Het is onduidelijk of hulp nabij is

Naast alle financiële problemen die door de coronapandemie zijn ontstaan en de fors stijgende energielasten, hebben dorps- en buurthuizen ook te maken met een gebrek aan personeel. Dat bleek zaterdag tijdens de Dorpendag van de BOKD in Ruinerwold. „Wij zijn al anderhalf jaar op zoek naar een schoonmaker”, vertelde Elly Tillema, bestuurslid van Oens Huus in Wapse.

Op het platte dak van 't Markehuus in Veeningen werden in 2014 al zonnepanelen geplaatst. Nu is het dak toe aan renovatie en die offerte liegt er niet om.

Op het platte dak van 't Markehuus in Veeningen werden in 2014 al zonnepanelen geplaatst. Nu is het dak toe aan renovatie en die offerte liegt er niet om. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Paul van Schie, adviseur bij de Brede Overleggroep Kleine Kernen in Drenthe, kende ook verhalen van beheerders die in coronatijd iets anders zijn gaan doen. Het maakt het in stand houden van de dorps- en buurthuizen allemaal extra complex, alle reden voor de BOKD om eens te inventariseren hoe de organisaties er, na twee maanden draaien na de zomer, allemaal voorstaan.

Nieuws

Meest gelezen