Drents Symfonie Orkest speelt met jonge celliste Mare Keja in Havelte

Het DSO treedt op in Westerbork en Havelte

Het DSO treedt op in Westerbork en Havelte Foto: Jenneke Lok

Bij de komende concerten van het Drents Symfonie Orkest wordt samengewerkt met de veelbelovende Drentse celliste Mare Keja (18 jaar), winnaar van onder andere het Haydn Muziekfestival, het Prinses Christina Concours en de Drentse Talentprijs Cultuur. De concerten vinden plaats in Sleen, Havelte en Westerbork. De Clemenskerk in Havelte is plaats van handeling op 20 april om 20.00 uur.

Het concertprogramma draagt de titel ‘Contrasten’: contrasten in en tussen de composities die gespeeld worden, contrasten in de tijd waarin de composities ontstonden, contrasten tussen soleren en samenspelen. Op het programma staan de Ouverture uit Der Freischütz van C.M. von Weber, de Symfonie no. 2 van L. van Beethoven en het Celloconcert van Chatsjatoerjan.

Bij de concerten zamelt het Drents Symfonie Orkest geld in voor het conservatorium in Charkiv. Deze actie is geïnitieerd door de FASO, de Federatie van Amateur Symfonie- en strijkOrkesten, waarbij ook het DSO is aangesloten. Onder het motto ‘musici helpen musici’ willen de leden-orkesten van de FASO het conservatorium in Charkiv, de op een na grootste stad in het noordoosten van Oekraïne, een financieel steuntje in de rug geven bij het herstel van het conservatorium.

Kaartjes via www.ticketkantoor.nl/events/dso .