Drentse boeren maken zich op voor protestrit van Rogat naar het Gelderse Stroe

Boeren rijden in oktober 2019 als protest over de A28.

Boeren rijden in oktober 2019 als protest over de A28. Archieffoto: Wilbert Bijzitter

Drentse boeren en werknemers uit toeleverende- en aanverwante sectoren gaan woensdag 22 juni actievoeren. De agrariërs verzamelen vanaf 7.00 uur ‘s morgens in Rogat. Vandaar vertrekken de actievoerders voor een 3 uur durende rit per tractor naar Stroe in de provincie Gelderland. Daar vindt een landelijk boerenprotest tegen de stikstofplannen van het kabinet plaats onder de noemer ‘het platteland keert Den Haag de rug toe’.

De agrarische sector maakt zich op voor het grootste boerenprotest ooit in Nederland. Daarmee wil de sector het ongenoegen uiten over de voorgenomen stikstofplannen die het kabinet vorige week presenteerde.

Om de manifestatie een positieve impact en uitstraling geven, is gekozen voor een locatie langs de snelweg A1 in de Gelderse vallei. Die is beter bereikbaar dan Den Haag, waardoor de overlast voor de burger volgens de boeren wordt beperkt.

De rit van de verzamelplaats bij de Raket in Rogat naar Stroe in de gemeente Barneveld is ongeveer 85 kilometer. De landbouwers denken deze afstand in 3 uur te kunnen overbruggen. Het vertrek uit Rogat staat gepland om 07.45 uur.