Drie- en vierwielfietsen zijn te ontdekken in Dwingeloo

Jan Ratering (89) verbrijzelde bij een val in de zomer zijn elleboog. Toch zou hij graag weer op een fiets stappen. 'Dit is de enige oplossing. Hiermee val je niet zo snel.' Gerard Prins (Fietsersbond, rechts) helpt hem daarbij. Foto: Marcel Jurian de Jong

De Fietsersbond geeft belangstellenden de mogelijkheid om kennis te maken met een drie- en vierwielfiets. Zo’n fiets is ideaal voor wie niet meer op een tweewieler durft te fietsen, omdat op- en afstappen lastig is of het evenwicht niet zo goed meer is. De gratis ontdekdag van de Fietsersbond is op 21 april van 12.00 tot 16.00 uur in sporthal de Hulsebosch in Dwingeloo.

Tijdens de ontdekdag vertellen ervaren fietsdocenten van de Fietsersbond alles over drie- en vierwielers. Er zijn verschillende dealers aanwezig die drie- en vierwielfietsen meenemen, zodat onder begeleiding een proefrit kan worden gemaakt.

Anna Frijns bezocht een tijdje geleden een ontdekdag in Assen en fietst sindsdien vol enthousiasme op een driewielfiets. Anna: „Ik had geen idee of een driewieler iets voor mij was. Ik kwam erachter dat een driewielfiets precies is wat ik zocht. De Fietsersbond heeft mij goed geholpen met het uitzoeken van een driewielfiets die bij mij past. Sindsdien fiets ik weer en daar heb ik ontzettend veel lol in. Ik heb de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer ik wil en dat is heerlijk.”

Doortrappen Drenthe

De Driewielfiets-ontdekdagen zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Dit programma wordt in samenwerking met de beweegcoaches in Westerveld uitgevoerd. Met dit programma stimuleren de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten senioren (vaker) op de fiets te stappen. Doortrappen bestaat uit diverse leuke en leerzame fietsactiviteiten die op lokaal niveau aan senioren worden aangeboden. Meer weten? Kijk op www.doortrappendrenthe.nl

Nieuws

menu