Duofietsseizoen in Westerveld is begonnen

Op pad met de duofiets geeft zowel de deelnemer als de vrijwilliger doorgaans veel voldoening.

Op pad met de duofiets geeft zowel de deelnemer als de vrijwilliger doorgaans veel voldoening. Aangeleverde foto

Het bestuur van de stichting Samen op de Duofiets organiseert weer open dagen om de duofiets te promoten. De Open Dagen zijn in Diever, Havelte en Vledder en zijn bedoeld om nader kennis te maken. Zo kan een proefritje op één van de duofietsen worden gemaakt en kunnen mensen zich aanmelden als deelnemer of vrijwilliger

In Vledder is de open dag op zaterdag 15 april van 10.00 tot 12.00 uur bij Bertus Kok, Oosteinde 12; in Diever op maandag 24 april van 10.00 tot 12.00 uur bij de Jan Thijs Seinenhof en in Havelte op vrijdag 28 april van 14.00 tot 16.00 uur bij De Veldkei.

Een beetje bewegen

Duofietsen is bestemd voor iedereen die niet meer alleen kan of durft te fietsen en toch graag nog eens naar buiten wil om een beetje te bewegen en te genieten van de prachtige bosrijke omgeving waarin wij wonen.

Samen op weg met een duofiets wordt niet alleen door de deelnemers, maar ook door de vele vrijwilligers als een leuke recreatieve activiteit ervaren. De stichting beschikt over diverse gewone duofietsen en een rolstoelfiets zodat ook rolstoelgebruikers kunnen meefietsen. Alle fietsen hebben elektrische trapondersteuning. Deelenemsr bepalen zelf of ze de hele rit of afwisselend stukjes meetrappen met de vrijwilliger of gewoon stil zitten en genieten van de omgeving. De fietstochtjes zijn ± 15 tot 20 km lang en onderweg wordt er gestopt voor een kopje koffie. De deelnemers betalen een kleine bijdrage per keer.

Volledig uit vrijwiliggers

Het fietsseizoen loopt tot en met oktober. In Diever wordt er op maandag gefietst, in Havelte op vrijdag, in Vledder/Wilhelminaoord op dinsdag en donderdag (de dinsdagen zijn in principe gereserveerd voor bewoners van zorgcentrum De Menning in Wilhelminaoord en direct omwonenden).

‘Samen op de Duofiets’ is een stichting die volledig uit vrijwilligers bestaat en afhankelijk is van bijdragen van sponsoren en donateurs. Met die bijdragen worden de fietsen en aanhangwagen onderhouden en worden de kosten voor verzekeringen, stalling en transportkosten betaald. Ook worden op termijn oudere duofietsen vervangen door nieuwe exemplaren.

Info: www.samenopdeduofiets.nl