Dwingelderveldloop met nieuwe startlocatie, geen AVD-cross meer

Sfeerbeeld van de Dwingelderveldloop. Foto: Johannes Dongstra

Traditioneel wordt de Dwingelderveldloop op de laatste zaterdag van oktober gehouden. Ook dit jaar is die datum weer gereserveerd: zaterdag 30 oktober en wel met een nieuwe startlocatie en zonder AVD-cross.

Voor velen is de Dwingelderveldloop een hoogtepunt en traditioneel de mooiste loop uit de regio over de verharde paden van de Dwingelose Heide en het bos. Juist in de herfst toont het Dwingelderveld zijn prachtige kleuren.

In 2019 werd de Dwingelderveldloop nog in combinatie met de AVD-cross gehouden. Maar liefst 55 jaar lang was de AVD-cross de opening van het cross-seizoen in Nederland. De Dwingelderveldloop groeide ieder jaar in deelnemers, terwijl het aantal deelnemers aan de cross een dalende lijn liet zien. „Daarom hebben we besloten dat de 55e editie van de cross tevens ook de laatste editie was. Met bekende coryfeeën als Egbert Nijstad en Andrea Deelstra hebben we afscheid genomen van de combinatie AVD-cross en Dwingelderveldloop en richten we ons nu volledig op de Dwingelderveldloop”, aldus de organisatie.

Niet alle afstanden

Vorig jaar ging de loop niet door vanwege COVID-19. Vanwege de maatregelen kunnen dit jaar ook niet alle afstanden worden aangeboden. „We hebben nu gekozen voor de 10 kilometer, die is nieuw, en de 15 kilometer, traditioneel de meest gewaardeerde afstand. Nieuw is de locatie van vertrek en aankomst: Camping Torentjeshoek.”

Info: www.dwingelderveldloop.nl, Facebook en Instagram. De inschrijving is inmiddels geopend, er kan maar een beperkt aantal deelnemers per afstand meedoen en er is alleen vóórinschrijven mogelijk, dus niet op de dag zelf.

Nieuws

menu