Dwingeloo heeft eigen bordspel: de Dwingeler Siepel

Dwingeloo heeft nu een eigen bordspel: je moet de kerktoren beklimmen, wie het eerste in de siepel is, wint het spel. SDA

Dwingeloo - Stichting Dorpsactiviteiten Dwingeloo heeft in samenwerking met de plaatselijke Albert Heijn en BURO BRAM bordspel ‘De Dwingeler Siepel’ ontwikkeld. Het SDA had al langer plannen om een spel over haar eigen dorp te maken, iets wat nu gelukt is.

Bij dit spel wordt de trap van de Dwingeler kerktoren beklommen, waarbij het de bedoeling is om als eerste de top te bereiken, de welbekende Siepel. Onderweg op de trap kan er van alles gebeuren. Spelers komen hier Dwingeler ondernemers tegen die ervoor zorgen dat ze soms treden terug moet naar beneden of hen extra treden omhoog helpen. Daarnaast zijn er ook spelkaarten met vragen en opdrachten aan het spel toegevoegd.

Halve lockdown

Naast algemene vragen, zijn er uiteraard ook vragen over het dorp. „Juist nu we met een halve lockdown te maken hebben, zullen er thuis weer meer spelletjes gespeeld worden dan normaal. Des te mooier is het nu voor Dwingelers en geïnteresseerden om dit nieuwe spel over Dwingeloo te spelen", aldus Bram, voorzitter van SDA en tevens eigenaar van BURO BRAM.