Dwingelse Trijntje Muys brengt met boek de aquarel onder de aandacht

Trijntje Muys is trots op haar boek. Foto: Rik Denekamp

Niet alleen ruim 100 foto’s van aquarellen, maar ook veel herinneringen aan Boerderij de Galerij te Eemster staan in het boek dat Trijntje Muys heeft gemaakt.

De voor velen bekende kunstenaar ging mei vorig jaar aan de slag om dit te verwezenlijken. „Ja, en nu is het dan zo ver en kunnen liefhebbers van het boek getiteld ‘Ode aan de aquarel’ genieten”, zegt ze. Het 180 pagina’s tellende hardcover boek is uitgebracht in full colour.

„Voordat ik hier mee aan de gang kon gaan, heb ik, geholpen door bekenden, een selectie van de ruim 1200 foto’s van de door mij gemaakte aquarellen uitgezocht. Daarna kon ik beginnen aan de tekst. Inmiddels weten velen wel dat de boerderij is verkocht, dat Jan vier jaar geleden is overleden en dat ik mijn galerie, genaamd Atelier de Garage aan Achter de Hoven 12 nu heb”, vertelt deze artistieke en creatieve kunstenares. Haar motto is: ‘er is geen groter geschenk dan wijsheid en liefde te delen’. Dit alles komt in het boek aan de orde. „Ik ben erg blij met het boek en hoop dat ik hier velen een plezier mee doe.”

Het boek, mooi cadeau voor de feestdagen, is inmiddels bij AH Dwingeloo, het Brinkhuus en Theehuis Anserdennen te koop voor de gereduceerde prijs van € 15 de winkelprijs bedraagt € 19,95 en kan besteld worden bij www.boekenbestellen.nl.

Nieuws

Meest gelezen