Echt walvisskelet van 7,5 meter vormt middelpunt van nieuwe expositie bij Miramar Zeemuseum in Vledder

Bij het Miramar staat een walvisskelet van 7,5 meter.

Bij het Miramar staat een walvisskelet van 7,5 meter. Foto Miramar

De officiële opening van de nieuwe wisseltentoonstelling over de walvis in Miramar Zeemuseum vindt plaats op vrijdag 31 maart. Vanaf het voorjaar 2023 sta je oog in oog met de walvis in onze nieuwe wisseltentoonstelling. Een echt walvisskelet van 7,5 meter vormt het indrukwekkende middelpunt van de expositie, maar ook de orkaschedel is een echte blikvanger.

Op vrijdag 31 maart wordt de tentoonstelling officieel geopend door wethouder Roel Vedder. Alle genodigden kunnen die dag alvast de vernieuwde inhoud van Miramar bekijken. Op zondag 2 april openen ze voor iedereen. Vanaf 13.00 kun je zelf een kijkje komen nemen. Laat je verwonderen door de fascinerende wereld van walvissen en volg het verhaal van hoe het ooit begon met de oerwalvis tot de periode die bijna een einde maakte aan deze giganten van onze oceanen, de walvisvaart.

Lezing fotograaf

Naast de opening van het nieuwe museumseizoen op 2 april, wordt op diezelfde avond ook een lezing gegeven door Lex van Groningen, fotograaf en Antarctica-gids. Hij gaat die avond vertellen over de Nederlandse walvisvaart op Antarctica. De lezing begint om 19.30 uur, met een inloop vanaf 19.15 uur. Entree is 7,50 euro per persoon. De lezing bijwonen? Stuur dan een mail naar lezingen@miramar-zeemuseum.nl.

Verder staat de hele maand april in het teken van Gekleurd Grijs. Vele culturele instellingen organiseren speciale activiteiten voor senioren in Drenthe. Zo ook Miramar Zeemuseum. Elke week van april, op donderdag, vrijdag en zondag, kun je daar workshops en lezingen volgen. Het complete overzicht vind je op de website van gekleurd grijs en op www.miramar-zeemuseum.nl . Opgeven voor een van deze activiteiten kan wederom door te mailen naar lezingen@miramar-zeemuseum.nl.