Echten lift mee met Mina Koes: wagenspel, belevingswandeling én onthulling nieuw beeld

Mina Koes moest eens weten hoe zij exact 140 jaar na haar overlijden, door toedoen van Remmelt van der Hulst, de krantenkolommen in haar eigen regio domineert. Een openluchtspel dat naar 2022 is verplaatst, een wagenspel en nu ook nog een belevingstocht. In Echten liften ze mee op Mina Koes.

Voor het wagenspel van mina Koes regelt Echten ook zitplaatsen op de brink. Net zoals in 2020 bij de eenakter 'Zij mint de koetsier'.

Voor het wagenspel van mina Koes regelt Echten ook zitplaatsen op de brink. Net zoals in 2020 bij de eenakter 'Zij mint de koetsier'. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

In 1881 werd Mina vermoord door Remmelt, plaats van delict: Het Zwarte Gat bij Zuidwolde. In Echten houden ze wel van historie, dus op het moment dat bekend werd dat het wagenspel over de wraak van Mina Koes op zaterdag 28 augustus naar Echten komt, werd al snel besloten er nog wat omheen te organiseren. Bovendien was sowieso al de onthulling van een nieuw beeld op de brink gepland in die periode én draait het Huus met de Belle precies 20 jaar.

Nieuws

menu