Eerste 'Groenmarkt' bij De Spil in Nieuwleusen vindt plaats in de Pluktuin: 'Zou leuk zijn als inwoners aanhaken'

De Groenmarkt vind plaats in de Pluktuin.

De Groenmarkt vind plaats in de Pluktuin. Foto aangeleverd

Het team van De Spil uit Nieuwleusen komt met een nieuw initiatief: De Groenmarkt. De eerste editie van deze markt staat gepland op zaterdag 10 juni. De pluktuin bij de Spil vormt hierbij het decor.

De eerste Groenmarkt vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur. Tijdens de markt is er ook genoeg te proeven uit de pluktuin. Voor een dag, zal Grand Café de Nieuwe Garde zich verplaatsen naar de pluktuin en vinden er enkele workshops en lezingen plaats over de eetbare tuin. Een bezoek aan de markt is gratis.

„We willen deze eerste editie starten met ongeveer 20 marktkraamhouders’’, aldus Stefan Keijzer, manager van Kulturhus De Spil Nieuwleusen. „Wij zijn op zoek naar aanbieders van perkgoed, moestuinplantjes, vaste planten en boomkwekerijproducten. We willen daarnaast het aanbod graag uitbreiden met organisaties die aanverwante producten verkopen, de toeleveranciers zogezegd, denk aan leveranciers waar je bijvoorbeeld gereedschap kunt aanschaffen, tunnelkassen, zaden en bijvoorbeeld potten.”

Jam of honing

Naast een professioneel aanbod van aanbieders, zou Keijzer het ook mooi vinden wanneer inwoners uit Nieuwleusen aanhaken met aanbod. „Je ziet vaak dat inwoners zelf ook het een en ander aan te bieden hebben op het gebied van groen of de natuur. Zo zijn er ongetwijfeld inwoners die zelf jam of honing maken, of misschien wel zelf manden vlechten, of inwoners die zelf stekken kweken en deze willen ruilen met buurtgenoten.”

Deze eerste editie worden de eerste 20 marktkramen gratis aangeboden. Dus deelname is gratis, voor zij die zich snel opgeven. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan stefankeijzer@despilnieuwleusen.nl . Graag voor vrijdag 12 mei.