Eerste bijeenkomst over de wolf in gemeentehuis van Westerveld uitgebreid. 'We overleggen of er een tweede infoavond komt'

De aanwezigheid van de wolf in Drenthe leidt tot felle discussies. Foto ANP / Otto Jelsma

De bijeenkomst die de provincie Drenthe en de gemeente Westerveld houden over de wolf op 3 oktober is helemaal volgeboekt.

De infoavond vindt plaats in het gemeentehuis in Diever. Binnen een paar uur was de bijeenkomst volgeboekt. Mensen staan volgens een woordvoerder van de provincie op een wachtlijst. „We kijken nog of er een tweede infoavond komt.” De bijeenkomst is daarom ook verplaatst naar de publiekshal van het gemeentehuis, daar is plaats voor 150 mensen.

Inwoners kunnen tijdens de bijeenkomst hun zorgen uiten en vragen stellen. Burgemeester Rikus Jager van Westerveld vertelt: ‘In de samenleving is veel onrust over de aanwezigheid van de wolf. We hebben daarom de provincie Drenthe, als bevoegd gezag voor de wet natuurbescherming, gevraagd om samen met de gemeente een bijeenkomst te organiseren.’

Ook is het mogelijk om de bijeenkomst online te volgen via de website van de provincie. Voor de mensen die de bijeenkomst online bijwonen, is er de mogelijkheid om hun vragen online te stellen.

Nieuws

menu