Eerste zonnedak van Energiecoöperatie Ruinen is een feit, ‘er zijn nog heel veel daken beschikbaar’

Het eerste resultaat van vijf jaar werken aan de nieuwe energiecoöperatie Ruinen is een feit: zaterdag werd aan de Schapenstreek het eerste zonnedak feestelijk in gebruik genomen. Voorzitter Walt Sep van de coöperatie sprak van een klein begin, maar was met zijn kompanen maar wat blij met deze 160 zonnepanelen.

Met de onthulling van vier omvormers, op de achtergrond aan de muur te zien, werd het eerste zonnedak van de Energiecoöperatie Ruinen officieel een feit.

Met de onthulling van vier omvormers, op de achtergrond aan de muur te zien, werd het eerste zonnedak van de Energiecoöperatie Ruinen officieel een feit. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De zonnepanelen liggen op het dak bij de familie Lubbinge, die een bedrijf heeft in koeltechniek, warmtepompen en zonne-energie. In totaal telt het project 22 deelnemers die er geld in hebben gestoken en kan gesproken worden van een honderd procent lokaal project. Volgens bestuurslid Tjalling de Wit komen er nu snel nieuwe projecten. „We hebben zes daken op de lijst staan en twee windmolens, de eerste twee projecten zullen waarschijnlijk in Ruinerwold en Oosteinde zijn.”

Naarstig op zoek

Nieuws

menu